ETIC

Isolasjonsinnfestning

Hva er ETIC?

Varmeisolasjonsforbindelsessystemer (ETIC) er ytterveggkledninger som oppfyller de økte varmebeskyttelsestekniske kravene til bygningskledningen.

Bruken av ETIC reguleres i Tyskland gjennom byggetilsynsgodkjenninger, i spesialtilfeller kan her også byggetilsynstillatelser være påkrevet.

ETIC-systeminnfestinger fra fischer oppfyller de høye kravene til varmeisolasjonen i bygninger spesielt omfattende med hensyn til økonomi og økologi.

En oversikt over fordelene

  • Komplett service fra ett sted.
  • Lave varmeenergitap for utvendig vegg; gjennom fremragende varmeoppdemming på fasaden.
  • Sterk reduksjon av CO2-utslipp gjennom mindre varmeenergibehov.
  • Langtidsbevart byggesubstansbevaring; ingen sprekkdannelse i den bærende veggen.
  • Høyere nytteflate til stua; da det ved samme utvendige mål kan bygges mindre veggtykkelser.
  • Sunnere romklima; høyere overflatetemperaturer på den innvendige veggen gjør det ikke mulig med kondensdannelse, dermed ingen trekkluftforekomster, ingen spore- og muggsoppdannelse.
  • Den mest mangfoldige fasadeutformingen; da et bredt spektrum av mulige overflatelag og -farger står til disposisjon.
  • Fremragende bruks-/kostnadsforhold, da ETIC-systemet utgjør en av de mest økonomiske tiltakene for varmeisolasjon for nybyggs- og gamle byggs fasader.

Moderne ETICS arkitektur med keramiske eller natursteinbelegg

På grunn av de høyere kravene til varmeisolasjonsegenskapene til ytterveggkomponenten i det nye bygg- eller renoveringsområdet, spilles Termisk isolasjon kompositt system mer og mer viktig. Dette utelukker ikke at bygningens utforming utelukkende er forsynt med topplakk må være. Avhengig av produsenten av ETIC-systemer, er overflater med keramiske eller natursteinbelegg tillatt. Dette krever På grunn av den høyere dødvekten til systemet er det også et høyere krav til dowels.

Doweling gjennom vevet

Hvis dowels er plassert gjennom forsterkende stoffet, er en slank aksel kreves for ikke å briste masken på stoffet og å trykke mot isolasjonsmaterialet. Siden lastene fordeles jevnt over flushen og det forsterkende nettverket er en plate diameter med 60 mm, uavhengig av isolasjonsmateriale. Dowel-avstanden (a) kommer fra: (n = antall dowels per kvadratmeter).

VBS-M Murbinder for etterforankrings av mursteinsfasader

Enkel, økonomisk og rask løsning for rehabilitering av teglesteinsfasader. Murbinderen VBS-M gjør det mulig med en senere hurtig og økonomisk sanering av murfasaden. Med og uten luftlag. 

Den tillatte innfestingen i stein og i fugen sørger for en variabel bruksmulighet og høy sikkerhet.

Trade Association ETICS

For å opprettholde nær kontakt med markedet og systemprodusentene, vil E.W.I. (Ekstern veggisolasjon) av fischer Germany Vertriebs GmbH Medlem av WDVS Fachverband.

Dette sikrer utvikling av innovative produkter og konstant overføring av kunnskap. ETICS-festemidler selges utelukkende via WDV-godkjenningsinnehavere.

ETIC Kontaktperson

Spørsmål? Kontakt oss!
sc93-delivery-2