A|C|T - Advanced Curtain wall Technique 

Det komplette systemet for ventilierte fasader

Fischer tilbyr med ACT-systemet (Advanced Curtain Wall Technique) et innovativt, høyverdig komplett system for fiksering av ventilerte fasader for arkitekturer og planleggere. I tillegg til bedre bearbeidbarhet og økonomiske fordeler, innebærer systemet ACT spesielt et fremragende arkitektonisk kreativt omfang:

ACT muliggjør bruk av fasadeplater laget av ashlar fra 20 mm tykkelse, samt glassplater ESG og TVG fra 6 mm glass tykkelse.
Videre er posisjonen til festankeret på baksiden av fasadeplatene fritt valgbart. Utskifting av enkle eller alle plater er lett å håndtere. Selv avslørende paneler kan løses enkelt og med høy fleksibilitet

Estetisk høydepunkt:

Den underliggende teknologien i forbindelse med fischer Zykon-panelanker FZP-II sikrer at det ikke er noen synlige festeelementer på skjøten.

ACT extends the options – and reduces the costs

Systemet fischer ACT baner vei for realisering av krevende, komplekse fassadeplanlegginger – og dette på en enkel og økonomisk måte. Årsakene er systembetingede: Zykon-plateankeret FZP II sørger for et formsluttende og dermed fullstendig spredningstrykkfritt feste i et bakkuttet borehull.

Denne teknikken medfører i forhold til tradisjonelle fester en flerganget holdekraft, tillater mindre platestyrker og større mulige plateformater på grunnlag av mindre platebøyningsmomenter. Gjennom en optimert posisjonering av ankeret reduseres bøyespenningen i platen med ca. 50 % i forhold til tradisjonelle systemer.

Og: Gjennom bruk av avstandsmonteringsankre kan toleranser som forekommer ved platetykelsen utjevnes.

ACT systemteknologien som er perfekt tilpasset med plateankre, passende underkonstruksjon og utprøvet boreteknikk lønner seg på byggeplassen: Monteringen utformer seg enkelt, hurtig og uavhengig av værforhold. Byggetiden forkortes – og dermed reduseres også kostnadene.

Oversikt over ACT systemene

System one - skjult innfestning av tyngre fasader

En integral bestanddel av ACT systemteknologien er fischer s rammeverkunderstruktur SystemOne. Den er utformet for høye belastninger, for tunge natursteinplater i stort format og for brodannelse av ikke-bærende strukturelle elementer. Konstruksjonen reduserer monteringstidene på byggeplassen, reduserer støy f.eks. ved saneringer, og gjør det mulig med en enkel utveksling av paneler.

Kostnadseffektive og standardkompatible: fischers underkonstruksjonsvinkel for mekanisk feste av underkonstruksjonen på SystemOne underkonstruksjon.

System one light - Skjult innfestning av lettere fasader

SystemOne light er den effektive løsningen når det handler om hurtig montering av kledde ventilerte fasader i lett fasadeplater. Selvfølgelig tilbyr dette skinnebaserte systemet også alle fordelene som gjør SystemOne så unikt:

 • Hurtig montasje takket være krok- og hengesystem
 • Ikke noe forankringspunkt er synlig i fugen
 • Utformet for høye belastninger
 • Brodannelse for ikke-bærende strukturelementer
 • Perfekt egnet til kledning av stålrammekonstruksjoner
 • Mekanisk festing av underkonstruksjonen
 • Utveksling av fasadeplater uten ødeleggelser

Veggholdersystem:

 • Minimerte kuldebroer
 • Reduserte borekostnader
 • Støyreduksjon ved saneringer
 • Tørrmontasje, også ved ekstreme temperaturer

Skjult innfestning av glassfasader

ACT boringsteknikk er, på samme måte som våre baksnittsankre, punktholdere og underkonstruksjoner, en helt unik teknologi. Apparatene for å bore baksnittshull er en avgjørende del av det helhetlige systemet, som består av et boret hull og et anker, hhv. en punktholder.

fischer tilbyr internt utviklede maskiner i ulike størrelser, fra byggeplassmaskiner til storserieanlegg. Disse maskinene gjør det mulig med hurtig og kostnadseffektiv boring av hull, takket være diamantboreverktøy. Ankerne hhv. punktholderne monteres deretter med setteapparater i panelene. Innfestingsspesialister ved ACT kompetansesenter tilbyr i denne sammenheng omfangsrike tjenester og service:

 • Stor variasjon av maskiner
 • Maskiner for serieproduksjon i stor skala
 • Støtte ved valg av maskin
 • Kjøp/leie av maskiner

Verdens første baksnittsglassholder er helt unik

Deutsche Institut für Bautechnik (DIBt) i Berlin har tildelt fischer Zykon punktholder (FZP-G) en generell byggetilsynsgodkjenning. Den revolusjonære utviklingen er helt unik og kan nå uten samtykke brukes i enkelte tilfeller for krevende glassfasader. Gjennom bruk av baksnittsteknologien har det lyktes vårt foretak å realisere verdens første punktholder for glass, der hullboringen ikke gjennomtrenger glasset.

FZP-G-Z involverer en baksnittspunktholder i rustfritt stål. Den består av konusbolter, spredningshylse, plastkappe, utjevningsskive og holdemutter. Den glatte utsiden på glassfasaden tilbyr arkitekter et større kreativt spillerom, samtidig som tilsmussing reduseres og rengjøringen er mindre kostbar.

fischer FZP-G-Z tilbys i to varianter for glasspaneler i enkelt sikkerhetsglass (ESG eller ESG-H) og laminert sikkerhetsglass (VSG). Glasspanelene kan være emaljert eller belagt, og dessuten kan de brukes som værere for pålaminerte solarelementer.

Service ACT

Vi tilbyr deg en all-inclusive-tjeneste fra en kilde
Service

Products ACT

Kompakt og informativ alle ACT-produkter på et øyeblikk
Produkter

References ACT

Enten Gotthard Tunnel eller Burj Al Arab, har fischer verden over holdt i takt med tiden
Til fischer referanser
sc93-delivery-2