Personvernerklæring

Personvernerklæring

Vi legger stor vekt på å beskytte personvernet til brukerne av nettsiden vår, og følger gjeldende databeskyttelseslovgivning ved behandling av personopplysninger. For å følge opp vårt ansvar, har vi implementert en rekke tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre best mulig beskyttelse av personopplysninger behandlet via denne nettsiden. Imidlertid kan Internett-baserte dataoverføringer i prinsippet ha sikkerhetshull, slik at en absolutt beskyttelse ikke kan garanteres. Av denne grunn står alle berørte personer fritt til å sende inn personopplysninger til oss på alternative måter, for eksempel via post.

1 Formålet med behandlingen

Cookies/informasjonskapsler 

Informasjonskapsler er tekstfiler som er lagret på datamaskinen din, som gjør det mulig å analysere bruken din på et nettsted. For eksempel registreres informasjon om operativsystem, nettleser, IP-adresse, nettstedet du tidligere har besøkt (refereringsadresse), samt dato og klokkeslettet for besøket ditt. Cookies kan brukes til å fastslå hvilke nettsteder som er foretrukket, og muliggjør at innholdet på våre sider kan justeres og optimaliseres for deg som besøkende. I tillegg blir denne informasjonen brukt til automatisk gjenkjenning ved neste besøk, og til å tilrettelegge en bedre navigasjon. For eksempel kan cookies bidra til å tilpasse nettstedet i henhold til dine interesser, eller for å lagre passordet ditt, slik at gjentatte inntastinger ikke er nødvendig.
Informasjonskapsler kan ikke brukes til å starte programmer eller overføre virus til en datamaskin.
Bruken av våre nettsider er også mulig uten informasjonskapsler. Hvis du ikke ønsker at datamaskinen skal gjenkjennes, kan du forhindre at informasjonskapsler lagres på harddisken din ved å velge "Ikke godta informasjonskapsler" i nettleserinnstillingene. Hvis du ikke godtar informasjonskapsler, kan dette begrense funksjonaliteten til våre tilbud. Du kan når som helst slette informasjonskapsler som allerede er lagret på datamaskinen din. Alternativt kan du be nettleseren din om å blokkere informasjonskapsler fra vårt domene. Dette gjøres ved hjelp av opt-out cookies.
Vi påpeker at du ikke kan slette opt-out cookies, så lenge du ikke vil registrere måldata. Hvis du har slettet alle informasjonskapslene i nettleseren din, må du angi de respektive opt-out cookies igjen.
Server data / server loggfiler 
Vi registrerer følgende tekniske data, som nettleseren din overfører til oss eller til vår domeneleverandør:
 
• Nettlesertype og versjon 
• Operativsystem
• Nettstedet du besøker oss fra (referert URL)
• Nettstedet du besøker
• Dato og klokkeslett for din tilgang
• Din IP-adresse (Internet Protocol).
Disse anonyme dataene lagres separat fra personlig informasjon du eventuelt oppgir, og kan ikke knyttes til bestemte personer. De evalueres for statistiske formål, for å optimalisere nettstedet vårt og våre tilbud. Vi forbeholder oss retten til å sjekke disse dataene, dersom vi blir oppmerksomme på bestemte indikasjoner på ulovlig bruk.

Nyhetsbrev 

Med nyhetsbrevet informerer vi jevnlig om oss selv og våre tilbud. Hvis du ønsker å motta nyhetsbrevet, trenger vi en gyldig e-postadresse, samt informasjon som gjør det mulig for oss å verifisere at du er eieren av e-postadressen som er oppgitt, eller at eieren godtar å motta nyhetsbrevet. Ytterligere data blir ikke samlet. Disse dataene vil bare bli brukt til å sende nyhetsbrevet, og vil ikke bli offentliggjort til tredjeparter. Disse dataene blir ikke samkjørt med andre data vi samler inn, verken nå nettsiden eller andre steder.

Når du registrerer deg for nyhetsbrevet, lagrer vi IP-adressen og datoen for registrering. Det eneste formålet med denne lagringen er som dokumentasjon dersom en tredjepart misbruker en e-postadresse og registrerer seg for nyhetsbrevmottak uten kjennskap til den berettigede.
Du kan når som helst gå tilbake på ditt samtykke til lagring av dataene, e-postadressen. Tilbakekallingen kan gjøres via varsel til de angitte kontaktalternativene.

Nyhetsbrevsporing 

Våre nyhetsbrev inneholder såkalte tracking pixels (også kalt "web bugs"), som tillater oss å oppdage om og når en e-post ble åpnet og hvilke koblinger i e-posten ble åpnet av mottakeren. Disse dataene lagres av oss, slik at vi kan optimalisere våre nyhetsbrev etter abonnents ønsker og interesser. Følgelig blir dataene som samles inn, brukt til å sende personlige nyhetsbrev til den respektive mottakeren. Vi ber deg om ditt samtykke hvor dette kreves. Ved å tilbakekalle samtykket til å motta nyhetsbrevet, blir samtykket til nevnte sporing også tilbakekalt.

Kontaktskjema 

Vi gir deg muligheten på nettsiden til å kontakte oss via e-post og/eller via et kontaktskjema. I dette tilfellet blir bare informasjonen som er oppgitt av brukeren lagret. Vi bruker bare din e-postadresse for å behandle din forespørsel og mulige oppfølgingsspørsmål. Dine data blir da slettet, med mindre du har samtykket i videre behandling og bruk. Disse dataene blir ikke samkjørt med andre data som samles inn på nettsiden eller andre steder.

Kommentar / bloggfunksjon 

Vi tilbyr muligheten til å legge igjen kommentarer på enkelte innlegg på siden vår. I dette tilfellet lagres forfatterens/abonnentens IP-adresse. Dette lagres av sikkerhetsårsaker, i tilfelle forfatteren krenker rettigheter til tredjepart og/eller oppgir ulovlig innhold, da vi kan bli saksøkt for ulovlig innhold på vår nettside, selv om de ble opprettet av brukere.
Denne informasjonen sendes ikke videre til tredjepart. Disse dataene blir ikke samkjørt med andre data som samles inn på nettsiden eller andre steder. 
Abonnere på kommentarer 
Vi tilbyr muligheten til å abonnere på etterfølgende kommentarer på et innlegg som du kommenterer. Hvis du velger dette alternativet, vil du motta en bekreftelses-epost som bekrefter at du er eieren av den oppgitte e-postadressen. Beslutningen om å abonnere på slike påfølgende kommentarer kan tilbakekalles når som helst. Detaljer finner du i bekreftelsesmeldingen. Vi videresender ikke de innhentede dataene til tredjepart, og disse dataene blir ikke samkjørt med andre data som samles inn på nettsiden eller andre steder. 

Google-Analytics 

Vår nettside benytter seg av Google Analytics, en webanalysetjeneste fra Google Inc., 1600 Amfiteater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.
Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies. Dette er tekstfiler som er lagret på datamaskinen din, og som tillater en analyse av bruken av nettstedet. For eksempel er informasjon om operativsystem, nettleser, IP-adresse, nettstedet du tidligere har besøkt (henvisning URL), samt dato og klokkeslett for besøket ditt inkludert. Informasjonen som genereres av denne tekstfilen, overføres til en Google-server i USA og lagres der. Google vil bruke denne informasjonen til å evaluere bruken av nettstedet vårt, for å sette sammen rapporter om nettstedaktivitet for nettoperatører, og å tilby andre tjenester relatert til nettstedaktivitet og internettbruk. Hvis det er påkrevd ved lov, eller hvis tredjeparter behandler disse dataene på vegne av Google, vil Google også videresende denne informasjonen til disse tredjepartene. Denne bruken er anonym eller pseudonymisert. Mer informasjon finnes direkte hos Google. Hvis du ønsker mer informasjon om hvordan Google Analytics håndterer brukerdata, kan du se Googles personvernregler her: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=no

Nettleser plug-in 

Du kan forhindre lagring av informasjonskapsler/cookies ved å endre på innstillingene i nettleseren din. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du gjør dette, kan det redusere funksjonaliteten på dette nettstedet. Du kan også forhindre at data som er generert av informasjonskapselen relatert til din bruk av nettsiden (inkl. IP-adresse) sendes til Google, og hindre at Google behandler disse dataene, ved å laste ned og installere en plug-in som er tilgjengelig på følgende lenke: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=no
I tillegg til, eller som et alternativ til plug-in, kan du forhindre sporing av Google Analytics på våre sider ved å klikke på denne linken. En opt-out-cookie vil bli installert på enheten din, som eksklusivt forhindrer Google Analytics fra å samle inn data for dette nettstedet, og for denne nettleseren i fremtiden, så lenge cookie er installert i nettleseren din.

Behandlingskontrakt 

Vi har en kontrakt med Google som innfrir de juridiske kravene i forbindelse med bruk av Google Analytics.

IP-Anonymiseringsfunksjon

Vi bruker funksjonen "aktivering av IP-anonymisering" på denne nettsiden. I dette tilfellet vil din IP-adresse bli forkortet og dermed anonymisert av Google innenfor medlemslandene i EU, eller i andre stater som har avtaler med Det europeiske økonomiske samarbeidsområde. Bare i unntakstilfeller vil hele IP-adressen bli sendt til en Google-server i USA, og forkortet der.

Google Adwords 

Vår nettside bruker Google konverteringssporing. Google-konverteringssporing er en tjeneste fra Google Inc., 1600 Amfiteater Parkway, Mountain View, CA 94043 USA
Hvis du går inn på nettsiden vår via en annonse levert av Google, vil Google Adwords legge en informasjonskapsel på datamaskinen din. Konverteringssporingskoden aktiveres når en bruker klikker på en annonse levert av Google. Disse informasjonskapslene mister sin gyldighet etter 30 dager og brukes ikke til personlig identifikasjon. Hvis du besøker bestemte sider på nettstedet vårt, og informasjonskapselen ikke er utløpt ennå, kan vi og Google gjenkjenne at du som bruker har klikket på en av våre Google-plasserte annonser, og er omdirigert til nettstedet vårt. Informasjonen brukes av Google til å danne besøksstatistikk for nettstedet vårt. Statistikkene forteller oss totalt antall brukere som klikket på annonsen vår, og hvilke sider på nettstedet vårt som ble besøkt av den respektive brukeren. Imidlertid mottar verken vi eller andre gjennom "Google Adwords" noen personlig informasjon som kan identifisere brukere.
Du kan forhindre installasjon av informasjonskapsler ved å endre innstillingene i nettleseren din. For eksempel ved å generelt deaktivere informasjonskapsler, eller spesifikt blokkere informasjonskapsler fra domenet "googleadservices.com". Googles retningslinjer for personvern finner du på følgende lenke: https://services.google.com/sitestats/no.html

Google AdSense 

Vår nettside bruker Google AdSense. Google AdSense er en tjeneste fra Google Inc., 1600 Amfiteater Parkway, Mountain View, CA 94043 USA, for integrering av annonser. Google AdSense benytter informasjonskapsler/cookies, små tekstfiler som er lagret på datamaskinen din, som gjør det mulig å analysere bruken av nettstedet vårt. Google AdSense bruker også såkalte webbeacons. Gjennom disse kan Google evaluere informasjon om for eksempel trafikkflyt på nettstedet vårt. Denne informasjonen, i tillegg til din IP-adresse og sporing av de viste annonseringsformatene, blir overført til Google i USA, og lagret der. Disse kan deles med andre partere av Google, men Google vil imidlertid ikke oppgi din IP-adresse sammen med andre data du har lagret. Du kan forhindre installasjon av informasjonskapsler ved å stille inn nettleseren din i henhold til dette. Vi påpeker imidlertid at dette vil redusere funksjonaliteten på nettstedet vårt. Ved å bruke nettstedet vårt, godtar du behandling av data om deg av Google på den måten som er beskrevet ovenfor og med det formål som er angitt ovenfor.

Google Remarketing

Vår nettside bruker Google Remarketing. Google Remarketing er en tjeneste fra Google Inc., 1600 Amfiteater Parkway, Mountain View, CA 94043 USA. Google Remarketing tillater at annonser vises for personer som har besøkt nettstedet vårt tidligere. Innenfor Google-annonsenettverket kan annonser tilpasset brukerens interesser vises på nettstedet vårt. Google Remarketing bruker informasjonskapsler for denne evalueringen. Dette gjør at brukeren kan gjenkjennes så snart de besøker nettsteder i Googles annonseringsnettverk, og gjør det mulig for Google å presentere annonser som er relatert til innhold brukeren tidligere har sett på innenfor Googles annonseringsnettverk, som også benytter Google Remarketing-funksjonen. Google samler ikke inn personlige data. 
Hvis du ikke ønsker at Google Remarketing-funksjonen skal benyttes, kan du deaktivere den ved å endre på innstillingene her: http://www.google.com/settings/ads. Alternativt kan du deaktivere bruk av informasjonskapsler for interessebasert annonsering gjennom nettverksinitiativet ved å følge instruksjonene her: http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp.

PIWIK 

Denne nettsiden bruker PIWIK, en åpen-kildekode-webanalysetjeneste. PIWIK benytter informasjonskapsler/cookies. Informasjonen som genereres av informasjonskapsler, som tid, sted og hyppighet av besøk på nettstedet, inkludert din IP-adresse, overføres til våre PIWIK-servere og lagres der. Din IP-adresse vil bli anonymisert under denne prosessen, slik at du som bruker ikke vil være personlig identifiserbar. Informasjonen generert av informasjonskapselen om bruken av dette nettstedet vil ikke bli offentliggjort til tredjepart. Du kan forhindre lagring av informasjonskapsler ved å endre innstillingene i nettleseren din. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du gjør dette, vil funksjonaliteten på nettstedet bli redusert.
Hvis du ikke ønsker at data om ditt besøk skal lagres og analyseres, kan du motsette deg lagring og bruk når som helst ved å klikke på musen. Da lagres en såkalt opt-out-cookie i nettleseren din, noe som betyr at PIWIK ikke samler inn data om ditt besøk. Vær oppmerksom på at dersom du sletter og nullstiller informasjonskapslene i nettleseren din, kan dette ha den virkning at PIWIK opt-out cookien blir slettet og må reaktiveres av deg. Sett inn lenke og legg inn koden på nettsiden: 
<Iframe rammekanter = "nei" width = "600 piksler" height = "200px" src = "http://www.maxmustermann.de/xyz_piwik/index.php?module=CoreAdminHome&action=optOut"> </ iframe>

Facebook Like plug-in

Nettsiden vår integrerer en plug-in til Facebooks sosiale nettverk, levert av Facebook, 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, USA. Denne kan gjenkjennes ved Facebook-logoen eller "Liker"-knappen på nettsiden vår. En oversikt over Facebook-pluginene finner du her: http://developers.facebook.com/docs/plugins/. Hver gang du besøker en av våre nettsider som er utstyrt med en slik komponent, vil denne forårsake at nettleseren laster ned en tilsvarende representasjon av komponenten fra facebook. Denne prosessen informerer facebook om hvilken bestemt nettside du besøker. Hvis du er logget inn på Facebook samtidig som du besøker siden, gjenkjenner Facebook informasjonen som er samlet inn av komponenten om hvilken bestemt side du besøker, og tilordner denne informasjonen til din personlige konto på facebook. Hvis du for eksempel klikker på "Liker"-knappen eller legger igjen en kommentar, vil denne informasjonen bli overført til din personlige konto på facebook og lagret der. I tillegg vil informasjonen om at du har besøkt siden bli videresendt til facebook. Dette skjer uavhengig av om du klikker på komponenten eller ikke.
Vi påpeker at vi som leverandør av sidene ikke har kunnskap om innholdet i dataene som sendes til Facebook, og hvordan de bruker denne. For mer informasjon, se Facebooks personvernregler her: http://www.facebook.com/policy.php.
Hvis du ikke ønsker at Facebook skal tilknytte ditt besøk til våre sider med Facebook-brukerkontoen din, må du logge deg ut av din Facebook-brukerkonto på forhånd.

Facebook Website Custom Audiences (uten "avansert avstemming")

Vi benytter et kommunikasjonsverktøy levert av Facebook Ireland Limited Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2 Irland (heretter "Facebook") på noen av sidene våre. Dette gir oss mulighet til å annonsere skreddersydd etter dine interesser på Facebook. Med spesifikt målrettet innhold, unngår man urelevant reklame. I utgangspunktet er dette en ikke-reversibel og ikke-personlige checksum (hash-verdi) som genereres ut fra dine brukerdata, som kan overføres til Facebook for analyse- og markedsføringsformål. Innholdet tilrettelegges anonymt, utelukkende på basis av krypterte verdier, hvorav noen verdier alltids vil være identifiserbare, uten at data sendes direkte til oss eller til Facebook. Dataoverføringen skjer via TLS (Transport layer Security). Facebook-cookien blir benyttet av Website Custom Audiences. For mer informasjon om hensikten og omfanget av databehandling og bruk av data fra Facebook, og dine innstillingsalternativer for å beskytte ditt personvern, se personvernpolitikken til Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation. Hvis du ønsker å reservere deg mot bruk av Facebook Website Custom Audiences, kan du gjøre dette i kontoinnstillingene Facebook.
 
Du kan også reservere deg mot behandlingen av dine personlige data ved å sette inn en opt out-cookie. For å gjøre dette, klikk på følgende lenke: https://www.facebook.com/help/ 
Hvis du sletter alle informasjonskapslene i nettleseren din, må prosessen gjentas.

WhatsApp anbefalingskomponent

Vår nettside bruker komponenter fra direktemeldingsleverandøren WhatsApp Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, USA. WhatsApp er en tjeneste fra Facebook-gruppen. Hver gang du besøker en nettside som har en slik "WhatsApp"-komponent, vil denne forårsake at nettleseren laster ned en tilsvarende representasjon fra whatsapp.com. Denne prosessen informerer WhatsApp om hvilken bestemt nettside som blir besøkt av hvilken IP-adresse. Operatøren av dette nettstedet har ingen innflytelse på omfanget av dataene eller på selve dataene som WhatsApp samler inn via denne komponenten. For mer informasjon om formålet og omfanget av datainnsamlingen, hvordan dataen behandles og brukes, og hvordan du kan beskytte personvernet ditt, se WhatsApp-personvernerklæring: https://www.whatsapp.com/legal/#key-updates eller her: https://www.whatsapp.com/contact/?subject=privacy

WhatsApp delingsknapp

På vår nettside er det integrert en delingsknapp til WhatsApp. Hver av disse er assosiert med en lenke. Når du besøker nettstedet vårt, blir ingen data overført til WhatsApp. Bare når du klikker på Del-knappen, blir URLen på nettsiden vår videresendt til WhatsApp for videre bruk av deg, brukeren

Twitter anbefalingskomponent

Vi bruker komponenter fra Twitter på nettsiden vår. Twitter er en tjeneste av Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA. Hver gang du besøker en nettside som har en slik komponent, vil denne forårsakeat nettleseren laster ned en tilsvarende representasjon fra Twitter. Denne prosessen informerer Twitter om hvilken bestemt nettside du besøker. Hvis du er logget inn på Twitter og samtidig bruker "Re-Tweet"-funksjonen, vil sidene du besøker knyttes til Twitter-kontoen din, og delt med andre brukere. Disse dataene sendes også til Twitter.
Vi har ingen kontroll over informasjonen som Twitter samler her, og heller ikke om mengden data som blir samlet inn av Twitter. Twitter samler inn URLen til nettsidene som besøkes og brukerens IP-adresse, men vi er ikke kjent med at dataene brukes til andre formål enn presentasjonen via Twitter. Ytterligere informasjon om personvernpolitikken til Twitter finner du her: https://twitter.com/no/privacy. Du kan endre personverninnstillingene under kontoinnstillinger.
Hvis du ikke ønsker at Twitter skal knytte data om ditt besøk på nettsiden til Twitter-kontoen, må du logge deg ut av Twitter før du besøker nettstedet vårt.

Xing anbefalingskomponent

Vår nettside bruker funksjoner fra XING-nettverket. Leverandøren er XING AG, Dammtorstr. 29-32, 20354 Hamburg, Tyskland. Hver gang du besøker en nettside som er utstyrt med en slik komponent, forårsaker denne at nettleseren laster ned en tilsvarende representasjon fra XING.

Så langt vi vet, lagrer ikke XING noen personopplysninger til brukeren. XING lagrer heller ikke IP-adresser.

XING delingsknapp

På denne nettsiden brukes en XING-delingsknapp. Når du besøker nettsiden, etableres en kortsiktig tilkobling til XING AG-servere ("XING") via nettleseren din, for funksjonen XING-delingsknapp (spesielt beregning/visning av motverdien). XING lagrer ikke personlige data om deg, og lagrer heller ingen IP-adresser. Dine bevegelsen og bruksadferd blir ikke analysert på bakgrunn av informasjonskapsler i forbindelse med XING-delingsknapp. Informasjon om databeskyttelse, samt ytterligere informasjon, finner du her: www.xing.com/app/share
For å forhindre at XING knytter besøket ditt til XING-kontoen, må du logge deg ut av XING før du besøker nettsiden vår.

LinkedIn 

Vår nettside bruker funksjoner fra LinkedIn-nettverket. Leverandøren er LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA. Hvis du klikker på LinkedIns "Anbefal"-knapp og samtidig er innlogget på LinkedIn, vil LinkedIn kunne knytte besøket ditt til brukerkontoen. Vi påpeker at vi som leverandør av sidene ikke har noen innflytelse over, og ingen kjennskap til hvilke data som overføres til LinkedIn, og hvordan de brukes.
For mer informasjon, se LinkedIns personvernerklæring: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Hvis du ønsker å forhindre at LinkedIn knytter ditt besøk på nettsiden til LinkedIn-kontoen, må du logge deg ut av LinkedIn før du besøker siden vår. 

LinkedIn anbefalingskomponent 

Vi bruker komponenter fra LinkedIn-nettverket på nettsiden vår. LinkedIn er en tjeneste fra LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA. Hver gang du besøker en nettside som har en slik komponent, forårsaker denne at nettleseren laster ned en tilsvarende representasjon fra LinkedIn. Denne prosessen informerer LinkedIn om hvilken bestemt nettside du besøker.

Instagram 

Funksjoner fra Instagram-tjenesten er integrert på vår nettside. Disse funksjonene er levert av Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA, 94025, USA. Hvis du er innlogget på Instagram, kan du knytte innholdet på sidene til profilen din ved å klikke på Instagram-knappen. Dette gjør at Instagram kan knytte besøket ditt på våre sider med brukerkontoen din. Vi påpeker at vi som leverandør av nettsiden ikke har noen innflytelse over, og heller ingen kjennskap til innholdet av de overførte dataene, og hvordan Instagram bruker disse. For mer informasjon om formål og omfang av behandlingen, dine rettigheter og måter å beskytte personvernet ditt, vennligst se Instagrams personvernerklæring: http://instagram.com/about/legal/privacy

Hvis du ikke ønsker at Instagram skal knytte besøket ditt til Instagram-kontoen, må du logge deg ut fra Instagram-kontoen din før du besøker siden vår.

Google Maps 

Vi bruker "Google Maps" fra Google Inc., 1600 Amfiteater Parkway, Mountain View, CA 94043 USA, "Google", på vårt nettsiden vår. Hver gang du bruker Google Maps-komponenten, lagrer Google en informasjonskapsel på enheten din, for å behandle brukerinnstillinger og data for den aktuelle siden. Denne informasjonskapselen slettes vanligvis ikke ved å lukke nettleseren, men utløper etter en viss tid, med mindre den er slettet manuelt av deg. Hvis du ønsker å reservere deg fra behandling av dataene dine, kan du deaktivere tjenesten "Google Maps" og forhindre overføring av data til Google på denne måten. For å gjøre dette må du deaktivere Java Script-funksjonen i nettleseren din. Vær imidlertid oppmerksom på at dette vil medføre at du ikke vil kunne bruke "Google Maps", eller bare i begrenset grad. Bruk av "Google Maps" og informasjon som er benyttet gjennom "Google Maps", er underlagt Googles vilkår for bruk:
http://www.google.de/intl/de/policies/terms/regional.html
samt ytterligere vilkår og betingelser for "Google Maps"
https://www.google.com/intl/de_de/help/terms_maps.html

YouTube 

Vår nettside bruker plugins fra YouTube, driftet av Google. Ansvarlig leverandør er YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA. Når du en av våre sider med en aktivert YouTube-plugin, vil du være koblet til tjenerne til YouTube. Den forteller YouTube-serveren hvilken av våre sider du har besøkt. Hvis du er innlogget på YouTube-kontoen din, kan YouTube knytte nettleseregistreringen din direkte til din personlige profil. Du kan forhindre dette ved å logge deg ut av YouTube-kontoen din. For mer informasjon om hvordan YouTube håndterer brukerdata, se her: https://www.google.com/intl/no/policies/privacy

YouTube med utvidet personvernmodus

På vår nettside bruker vi komponenter (videoer) fra firmaet YouTube, LLC 901 Cherry Ave., 94066 San Bruno, CA, et selskap eid av Google Inc., Amfiteater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Ved å gjøre det bruker vi alternativet "utvidet personvernmodus" fra YouTube. Når du besøker en side som har en innebygd video, kobles den til YouTubes servere, og viser innholdet ved å sende et varsel til nettleseren. Når "utvidet personvernmodus" er aktivert, vil det ifølge YouTube kun bli overført data om hvilke bestemte sider du har besøkt, og når du så videoen. Hvis du samtidig er innlogget på YouTube, vil informasjonen bli knyttet til YouTube-kontoen din. Du kan forhindre dette ved å logge deg ut av YouTube før du besøker nettsiden vår.
Ytterligere informasjon om YouTubes personvern er levert av Google på følgende lenke:
https://www.google.com/intl/no/policies/privacy

Brukerregistrering

Vi gir deg muligheten til å registrere deg på nettsiden vår. Personopplysningene som du frivillig oppgir, for eksempel navn, adresse og kontaktinformasjon som telefonnummer og e-postadresse, behandles utelukkende for bruk av vårt tilbud. For viktige endringer, for eksempel tilbudets omfang eller tekniske endringer, bruker vi e-postadressen som ble oppgitt under registreringen for å informere deg om dette. Registrerte brukere har når som helst mulighet til å endre eller slette dataene som er oppgitt under registreringen. Vi retter gladelig opp i eventuelle feil, eller sletter dataene for deg på forespørsel, med mindre vi at lovmessige årsaker er pålagt å beholde disse. Vennligst bruk kontaktskjemaet på siden, eller annen kontaktinformasjon du finner under "kontakt".
Når du registrerer deg på nettsiden, lagrer vi også din IP-adresse, samt dato og klokkeslett for registreringen. Dette er som en sikkerhet i tilfelle en tredjepart misbruker dine data og registrerer disse dataene uten at du har kjennskap til det. Vi videresender ikke, eller samkjører disse dataene med annen informasjon som samles inn via andre komponenter på nettsiden vår.

Kunde- / kontaktdata 

Vi behandler kun dine personopplysninger når det er nødvendig for etablering, for å vurdere innholdet i, eller ved endring av det juridiske forholdet (eksisterende data). Personlige data om bruken av nettstedet vårt (bruksdata), behandler vi bare i den grad det er nødvendig for å tillate deg å bruke tjenesten eller ved transaksjoner.

Stillingsannonser / Online-applikasjon

Opplysninger du oppgir i forbindelse med søknader, elektroniske eller andre, vil bli brukt av oss til behandling i søknadsprosessen. Behandlingen gjøres elektronisk, spesielt hvis du sender søknadsdokumenter elektronisk til organisasjonen vår, for eksempel via e-post.
Dersom du blir ansatt som følge av en søknad, kan denne informasjonen lagres i personalmappen din, med vanlige organisatoriske og administrative formål, i henhold til relevante juridiske krav.
Dataene du sender inn vil automatisk bli slettet ved avslag, seks måneder etter at du er blitt informert om avslaget. Dette gjelder ikke dersom det er lovmessige krav (for eksempel bevisbyrden i henhold til likebehandlingsloven) om lengre lagringstid, eller hvis du spesifikt har samtykket til at vi kan beholde søknaden din i vår database.

Sikkerhet for overføring

Vi bruker krypteringsmetoder (f.eks. SSL) for å beskytte sikkerheten til dataene dine under overføring. Du kjenner igjen en kryptert dataoverføring ved at det står "https://" i begynnelsen av nettleserlinjen. Send kun konfidensiell informasjon når SSL-kryptering er aktivert.

2 Juridisk grunnlag for behandling av personopplysninger

Vi behandler kun dine personopplysninger når det er nødvendig for etablering, for å vurdere innholdet i, eller ved endring av det juridiske forholdet, dersom en lovbestemmelse krever at vi behandler personopplysninger, eller hvis du har gitt oss ditt samtykke til det. 

3 Behandling for legitime interesser

For å beskytte andre legitime interesser har vi lov til å behandle personopplysninger, med mindre interesser eller grunnleggende rettigheter og friheter til den det gjeldende part ikke oppveier vår egen.

4 Overføring av personopplysninger til tredjepart 

Vi videresender ikke dine personlige data til tredjepart uten ditt uttrykkelige samtykke. Bare våre servicepartnere er unntatt fra denne regelen, da vi er avhengige av deres tjenester for å behandle kontraktsforholdet. Vi følger nøye lovbestemte regler når det gjøres. Omfanget av dataoverføringen er begrenset til et minimum. Alle tjenesteleverandører er forpliktet til å overholde gjeldende databeskyttelseskrav. Vi sender dataene dine til følgende steder:
 
transporttjenester - leveringsadresse 
finansielle tjenester - adressedata 
pakkesporing - leveringsadresse 

5 Overføring av personopplysninger til et tredjeland eller internasjonal organisasjon

Vi overfører ikke dine personlige opplysninger til et tredjeland / internasjonal organisasjon utenfor EU og har ingen planer om å gjøre det i fremtiden.

6 Varighet av lagring av personopplysninger

Vi lagrer personlige opplysninger så lenge det er nødvendig for å utføre en tjeneste du har bedt om, eller som du har gitt ditt samtykke til, med mindre det foreligger andre rettslige forpliktelser, som for eksempel juridiske eller skattemessige bevaringsperioder.

7 Rettigheter til berørte parter

Informasjon 

Du har rett til når som helst å få informasjon om dataene som er lagret om deg eller ditt pseudonym, inkludert registreringsdata, hvem som har mottatt dataene, og formålet med databehandlingen. For ytterligere informasjon om personopplysninger kan du kontakte oss via vårt kontaktskjema. 

Korreksjon

Du har rett til å be oss om omgående å rette opp i feilaktige personlige opplysninger om deg eller å fullføre ufullstendige personopplysninger med hensyn til behandlingen. 

Sletting

Personlige opplysninger om deg slettes dersom du trekker tilbake ditt samtykke, hvis du motsetter deg behandling av dine personlige data, dersom det ikke lenger er nødvendig for oss å beholde dataene for å oppfylle de formål de ble lagret for, eller dersom det er lovmessige krav som tilsier at de skal slettes.

Begrensning av behandling

Hvis du er uenig i riktigheten av din personlige informasjon, eller hvis du trenger din personlige informasjon for å hevde, utøve eller forsvare dine rettigheter, og hvis vi ikke lenger trenger dataene, kan du be om at behandlingen av dine personlige opplysninger blir begrenset. Du kan også få en restriksjon av behandlingen, som er tidsbegrenset fra du sender inn innvendingen til en avgjørelse om behandlingen tillates eller ikke. Hvis behandlingen av dine personopplysninger er begrenset, blir den ikke behandlet videre av oss.

Innvending

Når vi behandler dine personlige opplysninger ut fra en legitim interesse fra vår, eller fra en tredjeparts side, eller hvis behandlingen er nødvendig for å utføre en oppgave som er i offentlig interesse, eller på vegne av offentlige myndigheter, har du rett til å protestere mot behandlingen på basis av din spesifikke situasjon. I tilfelle en tvist, vil vi ikke lenger behandle dine personlige opplysninger, med mindre vi kan henvise til overbevisende grunner som overveier dine interesser, rettigheter og friheter, eller hvis behandlingen kreves for å hevde, utøve eller forsvare juridiske krav. Retten til innvendinger gjelder på samme måte for direkte reklame og tilhørende profilering.

Innvending mot e-postreklame 

Vi protesterer herved mot at dataene vi må utlevere i vårt juridiske varsel, blir brukt til å sende annonser og informasjonsmaterialer vi ikke har uttrykkelig anmodet om. Nettstedoperatørene forbeholder seg uttrykkelig retten til å ta juridiske skritt dersom de blir sendt reklameinformasjon, for eksempel via e-post med spam, uten å ha bedt om dem.

Data portabilitet / Dataoverføringskapasitet

Du har rett til å motta din personlige informasjon i et strukturert, vanlig og maskinlesbart format og overføre den til en annen organisasjon.
Du har også mulighet til å be om at vi overfører de aktuelle personopplysningene direkte til en annen organisasjon, så sant dette er teknisk mulig.

8 Tilbakekalling 

Du har rett til å tilbakekalle samtykket ditt når som helst. Tilbakekallingen må være skriftlig. Dette påvirker ikke gyldigheten av behandlingen som er utført frem til tilbakekallingen

9 Klager til en kompetent tilsynsmyndighet

Du har rett til å sende inn en klage til en regulerende myndighet angående behandling av dine personlige data. Du kan når som helst kontakte den ansvarlige tilsynsmyndigheten:

Datatilsynet
Postboks 8177 Dep.
0034 Oslo

10 Levering og ikke-levering av personopplysninger

Du kan besøke nettsiden vår uten å gi fra deg noen personlige opplysninger. Vi lagrer ikke personlige data i denne sammenhengen. Vi påpeker imidlertid at i dette kan redusere funksjonaliteten på nettsiden. For å forbedre tilbudet, analyserer vi kun statistiske data som ikke assosieres til deg personlig. 

11 Automatisert beslutningsprosess

Som en del av vår nettside bruker vi automatiserte beslutningsprosesser. Vi bruker ikke personlige data her. Vi veileder kunden anonymt til produktet ved hjelp av produktguiden.

12 Endring av formål i behandling av personopplysninger

Dersom vi endrer hensikten med hvordan vi behandler personopplysningene vi har samlet inn, vil vi informere deg om dette før videre behandling.

13 Endringer i personvernerklæringen

Vi forbeholder oss retten til å endre våre sikkerhets- og personvernspraksis dersom det kreves av juridiske årsaker og/eller på basis av teknisk utvikling. I disse tilfellene vil vi også tilpasse vår personvernpolicy tilsvarende. Vær derfor alltid oppmerksom på den gjeldende versjonen av vår personvernpolicy.

14 Spørsmål, forslag og klager 

Vi svarer gjerne på spørsmål om hvordan vår organisasjon behandler dine personlige opplysninger. For spørsmål som ikke besvares av denne personvernerklæringen, eller for ytterligere informasjon, forslag eller klager, vennligst kontakt oss via kontaktskjemaet på nettsiden.
Alternativt kan du kontakte oss på telefon 23 24 27 10, eller via post: 
fischer Norge AS 
Oluf Onsumsvei 9 
0680 Oslo

 
10.209.131.18