Et innovativt familieforetak

Fra svabisk verksteddrift til internasjonalt virkende mellomstor aktør – siden grunnleggelsen i 1948 har utviklingen til foretaksgruppen fischer kommet frem til denne nevneren. Familieforetaket har alltid vært bevisst vedrørende sine røtter: Firmaets hovedkontor ligger som alltid i Waldachtal-Tumlingen i nordre Schwarzwald, ca. 60 kilometer sørvest for Stuttgart.

Det som er spesielt for foretaket, er innovasjonskraften, som igjen har ført til at det ikke bare er nye produkter, men også nye forretningsområder som utvikles. I dag finnes foretaksområdene fischer festesystemer, fischer automotive systems, fischertechnik og fischer Consulting.

Foretaksgruppen omfatter 46 datterselskaper. Produksjonssteder finnes i Argentina, Brasil, Kina, Tyskland, Italia, Tsjekkia og USA. I 2015 skapte 4423 medarbeidere over hele verden en konsolidert omsetning på 711 millioner euro.

Det yngste forretningsområdet, fischer Consulting, oppsto gjennom de kompetansene som ble utviklet i selve selskapet. fischer ProzessSystem (fPS), som ble innført av eier og mangeårig CEO Klaus Fischer (66) streber etter permanent forbedring. Foretaket skal være fleksibelt og slankt og alltid være orientert i henhold til kundenes nytte i sin innretning.

Det største foretaksområdet er grenen for festesystemer med over 14.000 artikler. Til foretakets styrker hører også det teknologiske markedslederskapet til på viktige områder av festeteknologien. Foretakets grunnlegger Artur Fischer med sin legendariske oppfinnelse, nylonpluggen, begynte for mer enn 50 år siden: Et overproporsjonalt høyt antall patenter er inntil i dag en særegenhet for foretaket.

Dette forretningsområdet kommer også i fremtiden til å utgjøre kjerneområdet i foretaksgruppen. Klaus Fischer ser her gode muligheter til å ekspandere både på hjemmemarkedet og internasjonalt. Styrken til dette foretaksområdet ligger i å kunne tilby det riktige produktet i teknisk perfeksjon for et bredt kundespekter fra hjemmesnekkere til Key Account-partnere.
Et ytterligere grunnlag for foretaket er automotive-området, som under de mest moderne betingelsene ved stedet Horb, kan tilby kinematiske interiørløsninger for alle størrelser innen bilindustrien.

Til slutt runder fischertechnik av porteføljen med leketøy. Byggeklossene er klassikere i segmentet konstruksjonsleketøy. Dette kvalitetsleketøyet Made in Germany har fans over hele verden, det kan utvide posisjonen ytterligere.